Serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae la Grădiniţa „Familia“
Serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae la Grădiniţa „Familia“

Ca în fiecare an, în cadrul manifestărilor prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, o delegaţie de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi preoţi din protoieria Brăila, s-au aflat în mijlocul copiilor de la Grădiniţa „Familia“ din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăila. Aici a avut loc tradiţionala serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae.

Emoţionaţi şi plini de gingăşie, cei 35 de copii din grupa mică şi cea mijlocie, cu vârste între 3 şi 5 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii veniţi la acest eveniment.

La final, preoţii prezenţi au oferit copiilor daruri de la Moş Nicolae, între care căciuliţe, fulare, mănuşi, dulciuri şi fructe.

Grădiniţa „Familia“ a luat fiinţă în toamna anului 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 35 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

Copiii provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale.

La Grădiniţa „Familia“ sunt primiţi şi copii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Articolul precedentUn focșănean reținut pentru 24 de ore în dosarul înjunghierii baschetbaliștilor americani
Articolul următorJudecătoare nouă la Judecătoria Brăila