Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație pentru Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre aceste UAT-uri sunt și comunele Traian, Vădeni, Măxineni și Siliștea, din județul Brăila.

ANCPI a publicat joi, 11 octombrie 2018, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul privind achiziția de „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unități administrativ-teritoriale”.

Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Achiziția se desfășoară pe 36 de loturi și se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.

Anunțul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2018/S 196-443574, astfel încât la procedură poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.

ANCPI a încheiat, pe 26 septembrie 2018, contractul de finanțare a Proiectului major cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP).

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului Naţional de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localități care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe și localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Articolul precedentPolițiștii au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru un tânăr de 19 ani
Articolul următor85 de pompieri de la ISU Dunărea Brăila au plecat spre București la exercițiul „SEISM 2018”