Ovidiu Nechita, consilier PNL, i-a atras atenția preşedintelui Consiliului Judeţean asupra faptului că nu s-a consultat şi cu PNL-iştii atunci când a realizat acest proiect, astfel încât să le explice pe ce criterii a fost selectat oraşul Ianca pentru a se realiza viitorul sediu al Serviciului de întreţinere drumuri.

Liberalii au făcut front comun, iar consilierul Marian Sîrbu a cerut colegilor să aibă în vedere faptul că acest proiect este tot un ”Rocreativ”.

Astăzi ne solicitaţi să preluăm de la Ianca un teren de 5.000 mp cu un WC pe el, de 8 mp, pentru că înţeleg că aceasta e destinaţia lui. Acolo, noi va trebui să facem sediul serviciului de întreţinere drumui, să facem o construcţie. După care o să ne cereţi să avem paznici, să păzească acea construcţie şi utilajele. Şi uite aşa ajungem de la acei 5 lucrători care erau acolo şi trebuiau să asigure doar urgenţele, să avem un «mic gigant» serviciu care nu produce nimic. Vă întreb astăzi: câţi bani a cheltuit până acum – fără să presteze nimic -, acest serviciu?”, a atras atenția consilierul PNL, Marian Sîrbu.

 

 

De cealaltă parte, președintele CJ a atras atenția asupra necesității unui astfel de serviciu, care simplifică procedurile legale, impuse pentru curățarea spațiilor adiacente drumurilor județene.

Domnule consilier ştiţi cât durează o licitaţie ca să tăiem un copac? Un plop? Aveţi idee cât durează? Acest serviciu a fost înfiinţat pentru astfel de intervenţii, am spus să îmbunătăţim drumurile judeţene prin cosirea ierbii şi aşa mai departe, că suntem mai eficienţi cu acest serviciu. Dacă apare o groapă mare să putem să intervenim acolo unde nu avem un contract. Sunt lucruri corecte, normale. O să vă facem şi o socoteală a banilor”, a declarat președintele Iulian Chiriac.

Proiectul avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor. Cum membrii PNL prezenţi în sală şi PND-istul Cătălin Iordache s-au abţinut, proiectul a fost respins.

Articolul precedentAntoneta Ioniţă: Planul Naţional de Control al Cancerului, îngropat de trei ani de zile în sertarele Ministerului Sănătăţii!
Articolul următor”Banii – de la Simbol la Propagandă”, simpozion organizat la Muzeul Brăilei