Simona Drăghincescu: ”Am certitudinea că articolele din presă, în care se spune că Brăila este pe locul doi la șpagă, sunt comandate!”

Consilierul județean PND, Simona Drăghincescu, consideră că sondajul realizat de Anti-Bribery Synergy, în care Spitalul Judeţean Brăila ocupă locul al doilea, nu este concludent și nu oferă suficiente date care să demonstreze modalitatea prin care a fost realizat.

 

În perioada ianuarie – iulie, 147 de pacienţi au declarat că li s-a cerut mită în timp ce erau pacienţi în unitatea medicală din Brăila, însă nu se știe cu exactitate numărul persoanelor care au participat la acest sondaj.

Am certitudinea, în acest moment, că articolele din presă în care se spune că Brăila este pe locul doi la șpagă sunt comandate, doar ca să se scrie că s-a luat șpagă. Nu iau apărarea doctorilor, sau a personalului medical, din Spitalul Județean, pentru că întotdeauna, pe site-uri și în comentarii, oamenii sunt foarte nemulțumiți.

Când se spune că doctorii, și asistentele, și cine mai lucrează acolo iau șpagă, toată lumea uită că șpaga asta nu se ia fără a fi dată. În fapta penală de a lua șpagă este și cealaltă, de a da șpagă.

În toate aceste chestii, în care se spune că la Brăila se ia șpagă și se întâmplă toate nenorocirile din lume în Spitalul Judetean, nimeni nu spune câte întrebări s-au pus, câți oamerni au fost întrebați în această cercetare sociologică. Poate au fost 200.000 de întrebări și s-a primit răspuns că doar 147 au dat șpagă. Atunci înseamnă că noi chiar n-avem nicio problemă în Spitalul Județean. Dacă au fost 2.000 de întrebări și s-a primit raspunsul că 147 au dat șpagă, da, cred ca avem o problemă și trebuie să luăm atitudine.

Eu rog onoratul Consiliu Județean să fie mai echilibrat când discută despre aceste lucruri, să nu mai culpabilizeze un întreg corp medical, pentru că nu toți iau, sau cer, șpagă pentru desfășurarea activității pentru care sunt plătiți, mai ales în condițiile în care în ultimii ani salariile personalului medical au crescut substanțial”, a declarat consilierul județean PND, Simona Drăghincescu.

 

 

Mecanismul de feedback este un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din Romania si este reprezentat de un chestionar aplicat prin SMS sau Web ce cuprinde un set de 10 intrebari. Pacienții au răspuns prin SMS ori pe e-mail. Au fost aproape 127.000 de respondenţi, în total, iar dintre aceştia, 3.800, adică 3%, au susţinut că personalul medical a pretins mita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.