Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că Guvernul PSD politizează examenul de rezidenţiat. Aceasta solicită public luarea măsurilor legale pentru ca studenţii de la Medicină să poată susţine acest examen.
Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că Guvernul PSD politizează examenul de rezidenţiat. Aceasta solicită public luarea măsurilor legale pentru ca studenţii de la Medicină să poată susţine acest examen.

Ordonanța de Urgență dedicată sistemului privat de sănătate riscă să șubrezească și mai mult sistemul sanitar public, este părerea deputatului PNL Antoneta Ioniță.

Prevederile acestei ordonanțe ar fi utile pacientului român, pentru că extind mecanismul contribuției personale și la sistemul privat aflat în relație contractuală cu Casele de Asigurări de Sănătate cu condiția ca ministerul Sănătății să aducă clarificări pentru pacienți. Prin această Ordonanță de urgență ar trebui să se ofere detalii despre serviciile medicale pentru care românii vor fi co-plătitori și să dea asigurări că nu vor exista, pe lângă acest mecanism de contribuție personală, alte costuri ascunse pentru pacienți.

”Atrag atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, că sistemul public de sănătate nu va face față concurenței venite din mediul privat dacă această Ordonanță nu va fi dublată de măsuri pentru modernizarea spitalelor de stat. Nu va face față pentru că ministerul, sub guvernarea PSD, nu s-a ocupat să aducă spitalele și clinicile administrate de stat la un nivel de performanță rezonabil. Știm că spitatele publice sunt degradate, au aparatură uzată moral, iar lipsa medicamentelor nu mai este un secret pentru nimeni” spune deputatul Antoneta Ioniță.

În aceste condiții, aceasta îi cere ministrului să vină imediat cu un  proiect clar de investiții pentru sistemul public de sănătate, pentru ca banii alocați de Casa de Asigurări să se îndrepte cu eficiență către sănătatea pacienților și în spitalele de stat.

Deputatul liberal spune că sănătatea românilor nu poate fi asigurată doar de mediul privat din sănătate, ci ține și de efortul statului de a-și dezvolta propriile mijloace de securizare a sănătății publice.

Articolul precedentPromisiunile lui Răzvan Cuc pentru modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare
Articolul următorCreșterea salariilor a adus medicii acasă! Deputatul Antoneta Ioniță consideră că spitalele regionale ar atrage și mai mulți medici!