Șofer de microbuz școlar depistat băut la volan

Polițiștii rutieri continuă să desfășoare acțiuni pe linia vehiculelor destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Cu această ocazie, în cursul dimineții de joi, 12 septembrie a.c., la ora 07:40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Făurei l-au depistat, pe raza comunei Vișani, pe un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din satul Câineni- Băi, comuna Vișani, în timp ce conducea un microbuz școlar.

În momentul depistării, microbuzul nu avea pasageri, însă acesta se deplasa către localitatea Plăsoiu, din comuna Vișani, județul Brăila, pentru a-i prelua pe elevi.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul  expirat o îmbibație alcoolică de 0,26 mg/l.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, polițiștii s-au asigurat că șoferul în cauză a fost înlocuit și că elevii au fost transportați în siguranță către școală.

Reamintim faptul că, în contextul pregătirii noului an școlar, polițiștii rutieri au procedat la instruirea tuturor șoferilor de microbuze, școlare de pe raza județului Brăila, pentru prevenirea unor astfel de situații.

Articolul precedentȘefa secției economice a Ambasadei Germaniei și directorul Camerei de comerț româno-germane în vizită la Brăila
Articolul următorDoi tineri din București, depistați transportând produse de uz casnic şi aparatură de masaj, fără a deţine documente de provenienţă