La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii brăileni s-au confruntat din nou cu situații în care au depistat șoferi sub influența alcoolului, iar unii chiar au refuzat testarea cu etilotestul deși emanau halenă alcoolică. 

Vineri, 30 august a.c., la ora 17:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier l-au oprit, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Brăila.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,97 mg/l.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În ziua de 01 septembrie 2019, la ora 20:00, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic, pe un brăilean, în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea o mașină pe Aleea Margaretelor, din municipiul Brăila.

Deoarece conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

De asemenea, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând și prelevarea acestora.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz al prelevării de mostre biologice.

Articolul precedentRazii de weekend ale polițiștilor brăileni
Articolul următorRezultatele înregistrate în etapa a II-a din Liga a 4-a