Solicitare de finanțare către Ministerul Sănătății pentru plata tichetelor de masă către 2410 persoane vaccinate cu schema completă

Instituția Prefectului-Județul Brăila transmite că în primele 3 săptămâni de la distribuirea alocaţiilor de hrană persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2, în Brăila, prin Direcția de Sănătate Publică s-a reușit acordarea unui număr de 18.050 de tichete de masă, cu valoarea de 20 de lei, pentru un număr de 3.610 de persoane.

Potrivit unei informări puse la dispoziție Instituției Prefectului-Județul Brăila, ca urmare a epuizării unui prim lot de bonuri valorice la nivelul județului Brăila, Direcția de Sănătate Publică Brăila a transmis luni, 22.11.2021, către Ministerul Sănătății, o solicitare de finanțare, în regim de urgență, pentru alocarea sumei de 241.000 de lei, reprezentând plata tichetelor de masă achiziționate în data de 09.11.2021, pentru ca acestea să poată fi distribuite. Menționăm că este vorba despre un număr de 12.050 de tichete de masă, care vor avea 2.410 de beneficiari.

”Vă amintim faptul că recompensa are o valoare totală de 100 de lei și se acordă sub forma unor tichete de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 de lei fiecare, termenul de ridicare a acestor stimulente fiind de 6 luni, de la efectuarea schemei complete de vaccinare. Persoanele eligibile pentru primirea alocației de hrană sunt persoanele care se vaccinează  împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr.19/2021, respectiv 3 septembrie 2021.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că Direcția de Sănătate Publică Brăila a transmis către Ministerul Sănătății o estimare a numărului de tichete de masă necesare pentru județul Brăila, până la sfârșitul anului, de 292.500, pentru 58.500 de persoane” a precizat prefectul județului Brăila, Florin Dobrescu..

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.