Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor din cadrul Universității POLITEHNICA din București organizează, în perioada 24-25 noiembrie 2022, a IX-a Conferință Internațională de Știința și Tehnologia Materialelor – RoMat 2022. Oameni de știință din întreaga lume vor discuta la UPB despre materialele metalice ale viitorului și despre perspectivele industriei în vremuri din ce în ce mai complicate. 

În paralel, se va desfășura și a treia ediție a târgului de joburi SIM JOBS. Scopul evenimentului este acela de a crea o punte între studenții și absolvenții facultății și companiile participante. Zeci de companii vor expune cele mai noi tehnologii în domeniu și vor împărtăși informații despre viitorul industriei în cadrul workshopului „Tendințe noi în procesarea materialelor metalice”.

La evenimente vor participa reprezentanți ai mediului academic, cercetători de renume mondial, zeci de companii din industrie, precum și personalități din domeniul apărării și industriei armamentului.

„RoMAT 2022 este o oportunitate pentru comunitatea mondială de știință și inginerie a materialelor de a-și împărtăși realizările recente și de a oferi un forum pentru ca oamenii de știință, academicieni și cercetătorii industriali să se întâlnească și să facă schimb de experiențe valoroase”, a declarat prof. Iulian Antoniac, președintele RoMat 2022.

„Edițiile anterioare ale SIM JOBS s-au bucurat de un real interes din partea participanților și sperăm ca și ediția din acest an să creeze o legătură puternică între partenerii din mediul socio-economic, cadrele didactice și studenții facultății noastre” a declarat prof. Radu Ștefănoiu, Decanul Facultății de Știința și Ingineria Materialelor.

Articolul precedentBrăilean de 14 ani arestat preventiv pentru 11 infracțiuni de furt și tentativă de furt calificat
Articolul următorPreședintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea a fost reales în Colegiul de Conducere ai Camerei Naționale