Intervenție de urgență în prima zi din 2020, în jurul prânzului într-un bloc din municipiul Galați. Un locatar de la blocul 4F de pe strada Frunzei a sunat la 112 și a anunțat că pe scara blocului se simte un miros înțepător și nu se poate respira. Imediat, la fața locului, a fost trimis un echipaj de pompieri de la ISU Galați, dar și un echipaj de la Distrigaz. Pompierii au decis evacuarea întregului imobil. Astfel, 28 de adulți și opt copii au fost scoși afară din apartamente, timp în care echipa de la Distrigaz a început verificările.

Oamenii au stat minute bune în frig pentru ca autoritățile să le poată spune dacă este sau nu un pericol în blocul lor.

Echipa de la Distrigaz a stabilit că mirosul nu provine de la rețeaua de gaz metan, așa că s-a solicitat ajutorul echipei CBRN de la ISU Brăila. Specialiștii au ajuns de urgență la Galați și au verificat fiecare apartament în parte pentru a stabili de unde vine mirosul și despre ce gaz este vorba.

După ce au fost verificate toate apartamente, specialiștii de la ISU Brăila au ajuns la concluzia că mirosul care i-a speriat pe locatari provenea de la un spray lacrimogen.

În urma investigațiilor, polițiștii gălățeni au stabilit că, în jurul orei 11,00, un bărbat, de 63 de ani, locatar al imobilului în cauză, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său, de 31 de ani, ar fi folosit un spray iritant lacrimogen, pentru a-l da afară din locuință, pe acesta.

Cei doi au fost sancționați contravențional, fiecare cu câte 500 de lei amendă, pentru participare și provocare de scandal.