Spitalul județean va fi principala preocupare în 2019 pentru președintele CJ Brăila

Președintele Consiliului Județean Brăila a susținut joi o ultimă conferință de presă în anul 2018, în care și-a prezentat strategia pentru anul viitor. Iulian Chiriac a spus că va schimba strategia, considerând că partea de infrastructură a intrat pe un făgaș normal.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a declarat că în primăvara anului 2019 speră să înceapă lucrările la proiectul european TENT, unde sunt 61 de km care leagă Gulianca de Racovița-Gradiștea – Șuțești- Ianca- Bordei Verde – Viziru. Chiriac a spus că speră la până la sfârșitul acestui mandat, în iunie 2020, acest proiect să fie finalizat.

Chiriac a spus că în anul 2019 se va axa mai mult pe partea de sănătate, acolo unde în acest an nu a reușit să facă tot ceea ce și-a propus.

”Încercăm să punem mai mult accent pe dezvoltarea spitalului și să închidem, legal, conform tuturor procedurilor, investițiile și să investim în continuare în acest spital. Avem deja câștigător și este în execuție, partea de soluție tehnică pentru a deschide secțiile de cardiologie și pediatrie. Cum vom avea pe masă partea de DALI vom intra în partea de execuție efectivă în paralel cu achiziția de mobilier medical și nemedical și cu angajarea de personal acolo unde mai trebuie, pe cele două secții foarte importante.”, a spus Iulian Chiriac.

Președintele CJ a spus că se are în vedere dotarea cu noi echipamente medicale, pentru ca medicii să-și facă treaba în cele mai bune condiții.

Acesta a precizat că s-a rezolvat și problema materialelor sanitare și a medicamentelor după ce s-au făcut comenzile și pentru luna ianuarie, astfel încât din punct de vedere al tratamentului de urgență să nu fie nici un fel de problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.