Sporting Liești a trecut cu 4-2 (2-1) de Viitorul Ianca

Sporting Liești a rămas pe primul loc în seria a II-a a Ligii a 3-a și după penultima etapă din tur, după ce a câștigat cu 4-2 (2-1) meciul cu Viitorul Ianca. Ianca a mers la Liești cu speranța unui rezultat bun, care să facă uitat eșecul din etapa trecută pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat, dar liderul a fost o nucă prea tare pentru echipa pregătită de Victori Olenic.

Viitorul Ianca a avut o primă situație periculoasă în minutul 2, când Necoară a executat o lovitură liberă dar mingea a trecut peste poarta apărată de Brăneț jr. Două minute mai târziu, oaspeții au avut un corner executat de același Necoară, dar gazdele au respins. După aceste două atacuri mai periculoase ale oaspeților, Sporting Liești a deschis scorul în minutul 7 prin golul marcat de Munchiu. 

În minutul 14 o acțiune colectivă a echipei din Ianca s-a finalizat cu șutul lui Marius Dima, puțin pe lângă poartă. Ianca a continuat să domine jocul, dar au irosit cu prea mare ușurință situațiile de gol pe care și le-au creat. În minutul 32, fostul jucător al Oțelului Galați, Laurențiu Iorga a reușit să egaleze, cu un lob peste portarul gazdelor. 

În minutul 45, pe fondul dominării echipei din Ianca, Lieștiul a revenit la conducere prin golul marcat de Călin, astfel că după prima repriză liderul la zi conducea cu 2-1. 

Repriza a doua a început pe o ploaie torențioală, iar în minutul 58 gazdele și-au mărit avantajul prin golul marcat de Mihu, cu un șut direct la vinclu, fără speranțe pentru portarul Stroe. În minutul 67, Grigoraș a urcat avantajul gazdelor la 4-1, după o greșeală individuală a apărării celor de la Ianca. În minutul 73 Viitorul Ianca a redus din handicap prin golul marcat de Marius Coman, după o centrare a lui Coteț. În  minutul 82 Sava a ratat șansa ca Viitorul Ianca să se apropie la un gol, dar a ratat singur cu portarul Brăneț. 

Sporting Liești a început meciul cu formula: A.Brăneţ – Cucu, Maftei, Iancu, Năstase – Munchiu, Crihană, Stan, Mihu – Călin, Bîrlădeanu. Au mai jucat: Grigoraş, Ţicămucă şi Chiriac. Antrenor: C. Brăneț.

Viitorul Ianca a început meciul cu formula: Mihai (min. 20 Stroe) – Bădilaș, Necoară, Preda, Coteț – Dima, Irimia, Postolea – Iorga, Sava, Coman. În repriza a doua Băluță a intrat în locul lui Postolea, iar R. Cristea în locul lui Sava. 

În clasamentul seriei Sporting Liești conduce cu 19 puncte, din 8 jocuri, două puncte avans față de echipa de pe locul doi CSM Focșani, patru puncte în plus față de Oțelul, echipa de pe locul trei cu 7 jocuri. Pentru formația din Liești urmează meciul din ultima etapă a turului 23 octombrie, ora 15.00, pe terenul celor de la CSM Focșani. Viitorul Ianca se află pe locul 7, cu 9 puncte din 8 meciuri. În ultima etapă a turului echipa din Ianca va juca pe teren propriu cu Sportul Chiscani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.