Statia de sortare a deseurilor de la Vadeni este in lucru

Statia de sortare a deseurilor de la Vadeni este in lucru

Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac a fost pe șantierul de la Vădeni, unde se construiește Stația de Sortare și Tratare Mecano-Biologică, care face parte din Proiectul “Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Brăila”.

Proiectul a fost atribuit în anul 2015 asocierii dintre SC “Efacec Central Europe Limited” SRL, SC “Efacec Engenharia e Sistemas” SA și SC “Teloxim Con” SRL, iar valoarea contractului este de 25,2 milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 23 martie 2015, însă lucrările au întârziat, astfel că după 20 de luni nu se făcuse nici măcar fundația. Din acest motiv s-a reziliat contractul și s-a organizat o nouă licitație pentru proiectare și execuție.

Noua licitație, care s-a desfășurat anul trecut, a inclus atât proiectarea cât și execuția proiectului “Construcție Stație Sortare și Statie MBT Vădeni” și a fost câștigată de Iridex Group Construcții.

Prima stație are o capacitate de 30.000 tone/an, în timp ce Stația de tratare mecano-biologică are o capacitate de 26.000 tone/an.

Termenul de finalizare este de 18 luni de la data atribuirii contractului, iar conform declarațiilor lui Chiriac lucrările sunt în grafic, astfel că anul viitor această stație va fi funcțională și va deservi municipiul Brăila și localitățile învecinate.

Articolul precedentNew Lil Style, cea mai bună performanță a școlii brăilene la World Hip Hop Dance Championship
Articolul următorFestivalul ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA