Staţiunea Lacu Sărat, ”Picior de Paris” cum era denumită în trecut şi recunoscută în întreaga lume pentru proprietăţile curative ale nămolului sapropelic existent aici, se află în plin proces de reabilitare, lucrările se vor derula pe parcursul a trei ani, iar autorităţile promit că staţiunea va avea o altă faţă din vara acestui an.

Consiliul Judeţean Brăila, Primăria municipiului Brăila şi Primăria comunei Chiscani, localitate pe raza căreia se află staţiunea, s-au asociat şi au format Asociaţia de Cooperare şi Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat, care alocă bani anual pentru dezvoltarea staţiunii. Suma totală care va fi investită de Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Brăila şi Primăria Chiscani pe parcursul celor trei ani în care sunt programate lucrările depăşeşte 6,3 milioane de lei. Pentru lucrările de asfaltare şi spaţii verzi contractul încheiat este unul multianual, iar pentru cele de reabilitare a mobilierului stradal contractul este anual.

Pentru „Întreţinerea curentă şi periodică a străzilor, trotuarelor şi aleilor din Staţiunea Lacu Sărat”, valoarea acordului-cadru pentru perioadă 2022-2025 este de 4.488.152,80 lei fără TVA, pentru „Reabilitare şi modernizare spaţii verzi, Staţiunea Lacu Sărat”, valoarea acordului-cadru este 1.680.672,26 lei fără TVA, iar pentru „Reabilitarea mobilierului stradal din Staţiunea Lacu Sărat”, suma care va fi alocată pentru anul 2023 este de 210.084,03 lei fără TVA.

Proiectul vizează refacerea Parcului Englezesc, cândva mândria staţiunii Lacu Sărat, care se întindea pe o suprafaţă de 7 hectare şi era prevăzut cu fântână arteziană, chioşcuri în care zilnic cânta fanfara, foarte multe specii de trandafiri şi arbori.

Zona comerţului stradal situată lângă plajă va fi şi ea modernizată, în locul actualelor tarabe inestetice urmând să fie montate 15-20 de căsuţe din lemn.

Aceste investiții vin după ce în vara anului 2022 a fost inaugurat un complex balnear și de vacanță la standarde foarte ridicate, care se întinde pe o suprafață de 28.000 mp și include 185 de camere și apartamente de cazare. Complexul beneficiază de tehnologie digitală, un centru balnear și spa ultramodern cu terapii din medicina spațială, restaurante, un centru de evenimente cu tehnologie de ultimă generație, ballroom pentru 400 de invitați, Aquapark și plajă privată cu 1000 de șezlonguri.

Imagine 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCentrul de Testări Feroviare Făurei pare că a întrat în vizorul autorităților
Articolul următorDunărea Brăila a învins cu 27-23 pe CSM Tg. Jiu