Parcul Monument, va fi în perioada 7 – 9 septembrie 2018, locul de promenadă pentru brăilenii dornici să vadă ce le-au pregătit producătorii, la Festivalul Florilor, manifestare deja de tradiţie, ajunsă la a XIX-a ediţie.

Primăria, în calitate de organizator, oferă vizitatorilor mai multe puncte de atracţie, în cele trei zile de desfăşurare a festivalului: expoziţie florală cu vânzare, concerte de muzică de promenadă, muzică populară, muzică uşoară şi dans, terase cu diverse preparate culinare de sezon.

Atât sâmbătă, 8 septembrie, cât și duminică, 9 septembrie vor avea loc două reprezentații ale teatrului MASCA cu spectacolul Strigătele Parisului.

Strigătele Parisului redă, cu ajutorul statuilor vivante, Parisul secolului XIX cu personajele sale colorate și zgomotoase, de la negustori, la artiștii din Montmartre descriși în operele lui Molière, Beaumarchais, Victor Hugo și Emile Zola.

Parisul acelei perioade era extrem de colorat atât în ceea ce privește lumea din trăsuri cât și mai ales lumea pe jos, acea mulțime care fosgăia de colo colo în căutarea a “quelque chose a manger” și care își strigă dorința în gura mare încercând să oprească fie și pentru o secundă, fie și pentru o pară mulțimea elegantă și disprețuitoare a trăsurilor. Parisul acelor vremuri era zgomotos, plin de strigătele micilor negustori de tot felul și de toate cele, un fel de muzică a nevoii de a trăi.

Articolul precedentMăsuri de siguranță în CJ! Furtul de carburant va rămâne doar o amintire!
Articolul următorCiocan Gheorghe, în vârstă de 14 ani, a fost dat în urmărire la nivel național