Joi după amiază, la Cimitirul Eroilor de la Cimitirul Sf. Constantin, a avut loc comemorarea ostaşilor neamului, căzuţi la datorie, pentru apărarea gliei şi libertatea urmaşilor lor.

Cu ocazia Înălţării Domnului, autorităţile locale au adus un omagiu eroilor României, depunând coroane de flori la Osuarul Central, Monumentul Eroilor din Campania 1913, Monumentul Eroilor din 1918, Monumentul Eroinei Ecaterina Teodoroiu, Monumenul Caporalului Muşat, Monumentul General Eremia Grigorescu, Troiţa Revoluţiei Române, Monumentul Eroilor Români de naţionalitate evreiască din Primul Război Mondial din Cimitirul Evreiesc. Manifestarea de la Cimitirul Sf. Constantin s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Brăila.

Sărbătoarea Înălţării Domnului, când se omagiază ostaşii căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru apărarea neamului şi gliei strămoşeşti, a strâns sute de brăileni care, alături de oficialităţile locale, cadrele militare active, în retragere şi în rezervă, i-au comemorat pe aceşti bravi luptători.

După intonarea imnului, prezent la manifestarea de la Cimitirul Eroilor de la Cimitirul Sf. Constantin, Înalt Prea Sfinţia Sa dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul “Dunării de Jos”, împreună cu un sobor de preoţi, a oficiat slujba religioasă de pomenire a martirilor.

La Osuarul Central s-au depus coroane de flori, pe fundalul intonării „Imnului Eroilor”.

Articolul precedentAccident mortal între Ulmu și Vultureni
Articolul următorSăptămâna prevenirii criminalității în atenția elevilor brăileni