T.I.S.P.O.L. – o săptămână de controale ale polițiștilor

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea Alcohol & Drugs, pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În perioada 03 – 09 iunie a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, în cursul zilei de luni, polițiștii brăileni au acționat la nivelul întregului județ, ocazie cu care au fost aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru alcool, șoferilor fiindu-le reținute permisele de conducere.

Totodată, poliţiştii au depistat în flagrant și trei infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Luni dimineață, în jurul orei 07:30, polițişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Plopu, în timp ce conducea un vehicul pe strada Anton Pann, din municipiul Brăila.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,66 mg/l.

De asemenea, în aceeași zi, la ora 16:00, polițişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Ciocile, în timp ce conducea o mașină pe raza localității de domiciliu.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,10 mg/l.

Luni seara, la ora 19:20, polițişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe Șoseaua Buzăului, din municipiu.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,55 mg/l.

”Toți cei trei conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului” a declarat Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.