În continuare, lipsa unei asocieri concrete între Brăila și Galați, cu scopul de a dezvolta zona, prin atragerea de fonduri europene și implementarea unor proiecte comune, se află în discursurile opoziției.

Șeful Organizației Municipale a PNL Brăila a atras încă o dată atenția asupra ambițiilor și orgoliilor, care îi împiedică pe cei doi primari social-democrați în construirea unei zone metropolitane, care a devenit un mit de câțiva ani.

Poate domnul primar va înțelege că nu este vreun vătaf pe o moșie, ci este un primar, care are niște responsabilități, în primul rând morale, față de cei care l-au ales și față de toți cetățenii municipiului Brăila(…) Ambițiile și orgoliile ne țin pe loc. La fel cum sunt ambiții și orgolii legate de asocierea ‘Dunărea de Jos’, sau dacă va mai fi vreo asociere. Mă întreb cum, patru primari din patru județe diferite, la o distanță de sute de kilometrii între ei, s-au înțeles și unde e sediul, și ce vor să facă, și care este interesul comun(…)

Nu pot doi primari tineri să ajungă la un numitor comun? Să facem ceva pentru zona noastră, să o dezvoltăm. Jucăm așa, un ping pong ieftin cu o minge spartă!(…) Este un meci de proastă calitate”, a atras atenția liberalul Adrian Tabarac.

 

 

Singurul impediment în această asociere este, în opinia primarului Dragomir, faptul că autoritățile gălățene nu acceptă ca sediul Asociației “Dunărea de Jos” să fie în afara municipiului lor. Autoritățile gălățene nu i-au în calcul nici varianta ca sediul să fie între cele două orașe, în cartierul Dimitrie Cantemir, care aparține municipiului Galați dar este situat pe raza județului Brăila.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a venit cu sugestia ca sediul asocieației să fie la București, o idee bună, în contextul în care conducerea ”Dunării de Jos”ar fi mai aproape de ministere.

Articolul precedentPrins baut la volan
Articolul următorActivitatea din Parlament: Deputatul Antoneta Ioniță, la raport!