Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită vineri, 12 aprilie 2019, ora 11, la sediul din Piața Traian, nr. 3, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” la lansarea cărții Taina celor două perle, de Elena Dumitrescu Nentwig. Ilustrațiile cărții au fost realizate de Raluca Pascu.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut la Brăila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București, la clasa profesorilor Valentin Teodorian și Hero Lupescu. Este soprană lirică a cărei recunoaștere internatională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto tinerilor din Belgia și Portugalia, aflați la început de carieră.

În paralel, talentul literar nu i-a dat pace și de aceea scrie, în limbile română și germană, romane, piese de teatru, cărți pentru copii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor și în presa de specialitate.

În anul 2017, în cadrul Festivalului Internațional „Mihail Sebastian”, ediția a V-a, desfășurat în perioada 2-5 noiembrie, doamna Elena Dumitrescu Nentwig a lansat volumul Credinciosul meu dușman, tot la Muzeului Brăilei „Carol I”.

Odată cu lansarea volumului Taina celor două perle publicul se va întâlni și cu celelalte volume ale autoarei: Adevarate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…; Naufragiații din Brăila; Noi, romii și restul lumii; Credinciosul meu dușman; Iubire la margine de eșafod; De răsfoit – Basme și povestiri pentru copii.

Articolul precedentBirocrația și modul ineficient de distribuire a tratamentului pentru bolnavii diagnosticați cu scleroză multiplă, îi pune pe acești oameni în situații dintre cele mai neplăcute
Articolul următorUn prim pas spre recunoașterea gărzilor la vechimea în muncă