Tânără din Republica Moldova depistată de polițiștii de imigrări din Brăila în situație ilegală

Polițiștii de imigrări din Brăila, în urma unei acțiuni în cooperare, au depistat la muncă fără forme legale o tânără din Republica Moldova. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în termen de 30 de zile, iar la ieșirea din România se va institui consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 24 noiembrie a.c., o acțiune în cooperare cu inspectorii teritoriali de muncă, pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, a fost depistată o tânără, în vârstă de 20 de ani, din Republica Moldova, care desfășura activități lucrative, fără a deține aviz de angajare sau detașare, la o societate comercială cu obiect de activitate producția de electronice. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra a intrat legal în România, fiind posesoarea unui permis de ședere, însă nu respectat scopul declarat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere și i-au emis decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 30 de zile. Totodată, la ieșirea din România pe numele său va fi instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile  O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale se vor dispune măsuri legale, în conformitate cu prevederile O.G. 25/2014 privind angajarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.