Marina Constantinescu a anunţat selecţia naţională a spectacolelor din Festivalului Național de Teatru 2019 şi a prezentat noua imagine a festivalului care va avea loc între 18–27 octombrie 2019.

Selecţia naţională a spectacolelor care vor fi prezente în cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru a fost anunţată ieri, în cadrul unei transmisii livestreaming de la sediul UNITER din Bucureşti.

Lista celor 41 de spectacole participante în FNT 2019, provenind de la 32 de teatre şi companii teatrale din România, a fost detaliată de directorul şi selecţionerul Festivalului, Marina Constantinescu, în faţa unei audienţe care a reunit jurnalişti, critici de teatru sau simpli iubitori ai artelor scenei interesaţi să participe la prima manifestare publică a ediţiei FNT cu numărul 29. Spectacolele vizionate sunt produse în stagiunea 2018-2019.

Teatrul Maria Filotti din Brăila va fi prezent la acest festival cu două spectacole. Cele două spectacole sunt TRUE WEST, de Sam Shepard, în regia lui Vlad Cristache si BEFEORE BREAKFAST de Eugene O’Neill, regia Andrei si Andreea Grosu.

”Felicitări colectivelor celor două spectacole și mai ales regizorilor, 3 nume esențiale ale regiei românești din ultimii 8-9 ani! Este succesul Teatrului, pe care îl dedicăm spectatorului brăilean și administrației locale, cea care ne susține în toate demersurile noastre”, a declarat managerul Teatrului Maria Filotti, Lucian Sabados.
Acest succes vine în anul în care Teatrul brăilean sărbătorește 70 de ani de existență. 
Articolul precedentSancțiuni aplicate de inspectorii ITM Brăila în urma controalelor la firmele de construcții
Articolul următorBrăileanca Georgia Crăciun a câștigat turneu ITF de la Stuttgart-Vahingen