Traditii si obiceiuri din Comuna Viziru

Traditii si obiceiuri din Comuna Viziru
Traditii si obiceiuri din Comuna Viziru

În anul omagial al satului românesc, Parohia Viziru de Jos, a organizat duminică, 24 februarie 2019, în cadrul Concursului național „Hristos: sufletul satului meu“ prima ediție a „Șezătorii din Viziru“.

Într-un cadru desprins parcă din vremuri de altădată, înconjurați de o colecție de obiecte de artizanat specifice satului românesc tradițional, purtând cu mândrie costumul popular românesc, copiii coordonați de preotul Claudiu Trică și coordonatorul corului Virgil Burcuș, alături de invitații lor din Viziru, Bărăganu și Lanurile au participat la ateliere de cusut, tors, împletit și croșetat, patiserie, împletituri de pănuși de porumb și țesut în război.

Activitatea s-a desfășurat pe mai multe grupuri de lucru și a fost coordonată de bătrânele din sat, care nu doar că i-au învățat meșteșugurile tradiționale pe cei tineri, dar le-au și povestit cum era viața la țară în timpul copilăriei lor.

Activitățile practice au fost presărate cu momente artistice: cântece populare specifice șezătorii, dansuri populare și poezii despre satul românesc.

La manifestarea cultural-artistică organizate la Căminul cultural din comuna Viziru, alături de  preotul inspector Simeon Sică Bănică și preotul Dumitru Constantin, protoiereu de Însurăței, au participat primarul localității, Victor Doagă, dascălii care și-au dedicat viața în scopul formării și educării copiilor din comună, precum și numeroși locuitori ai comunei. În semn de apreciere pentru implicare în astfel de activități, parohia le-a oferit participanților diplome de onoare.

Acest moment de sărbătoare a reprezentat o experiență inedită pentru tinerii din comună, care s-au arătat impresionați și bucuroși de ceea ce au trăit. Împreună au scris în această zi o pagină frumoasă din istoria comunei Viziru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.