Consilierii județeni au adoptat astăzi un proiect de hotărâre privind atribuirea pe o perioadă determinată a traseului nr. 025 Brăila – Stejaru – Lacu Sărat.

Proiectul a fost adoptat cu votul tuturor consilierilor prezenți, rezolvându-se astfel problema locuitorilor din satul Lacu Sărat cu transportul din localitatea de domiciliu către municipiul Brăila. Astfel, începând din data de 12 decembrie 2019 operatorul de transport desemnat câștigător al licitației va intra pe traseu pentru următoarele 60 de zile. Licența de traseu poate fi apoi prelungită, dar nu mai mult de 12 luni, dacă la licitația ce va fi organizată prin Sistemul informatic pentru atribuirea electronică a traseelor nu va avea un câștigător.

Consilierul județean Marian Căpățână a adus în atenția plenului o altă problemă a celor care vin în oraș cu cursele de transport județean. Acesta a propus extinderea traseelor până într-o zonă mai centrală a orașului pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să folosească și alte mijloace de transport pentru a ajunge la destinație.

Președintele CJ Brăila a spus că are solicitări în acest sens de la Primăria Cazasu, dar și de la operatorul de transport, pentru prelungirea traseelor care trec prin localitățile Cazasu sau Lacu Sărat și care ajung în municipiul Brăila. Acesta a spus că în ședința ordinară a CJ Brăila din 19 decembrie va fi un proiect pentru prelungirea acestor trasee până la un punct din oraș de unde cetățenii să aibă mai ușor acces la celelalte trasee din municipiu.

Articolul precedentUn dulap a căzut pe un copil la o grădiniță din Constanța
Articolul următorSpitalul Județean de Urgență Brăila dotat cu aparatură nouă