Trimiși în judecată pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

Trimiși în judecată pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene
Trimiși în judecată pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților CIOLCĂ DAN ȘTEFAN, STANCIU DENIS CIPRIAN și S.C. AGROBERIN S.R.L. București (fostă S.C. Serodcom S.R.L. Brăila).

CIOLCĂ DAN ȘTEFAN, la data faptelor administrator al S.C. AGROBERIN S.R.L. București, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. STANCIU DENIS CIPRIAN este trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni). De asemenea, S.C. AGROBERIN S.R.L. București (fostă S.C. Serodcom S.R.L. Brăila) este parte în proces pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (3 infracțiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În anii 2011, 2013 și 2014, inculpata S.C. Agroberin S.R.L. București (fostă S.C. Serodcom S.R.L. Brăila), prin intermediul inculpatului Ciolcă Dan Ștefan în calitate de administrator legal al societății în anul 2011 și ulterior, prin intermediul inculpatului Stanciu Denis Ciprian (persoană împuternicită în anii 2013 și 2014), a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) cereri anuale pentru acordarea de ajutoare financiare europene pentru lucrări agricole declarate ca fiind executate în județele Vaslui și Galați, deși, în concret, inculpata SC Agroberin SRL București nu a exploatat agricol terenurile în suprafețele care au fost declarate la A.P.I.A.

Astfel, în cursul anilor 2011-2014 pentru a obține subvenții nerambursabile, inculpații au depus la A.P.I.A. mai multe documente falsificate, obținând pe nedrept fonduri europene în sumă totală de 407.248 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor conturi bancare ce aparțin inculpaților, până la concurenţa sumei menționate anterior.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.