Un bărbat care s-a dat drept poliţist a încercat să îl înşele pe un bărbat în vârstă din Brăila prin deja cunoscuta metodă Accidentul. Bătrânul a avut prezenţă de spirit, a înregistrat apelul şi l-a dat pe mâna Poliţiei pe răufăcător.

Poliția Română a dat publicității înregistrarea unei convorbiri între domnul Neculae, din Brăila, și un escroc care vroia să-l înșele. Brăileanul a dat dovadă de sânge rece și l-a pus la punct pe cel ce se dădea drept polițist și încerca să îl păcălească prin metoda ACCIDENTUL.

Este încă un caz clasic de metoda Accidentul. Indivizii încearcă să îi păcălească pe bătrâni și să le ia banii inventând povești foarte grave despre cei dragi.

Sub presiunea emoțiilor că cineva drag e într-o situație critică, oamenii cedează și le dau zeci de mii de euro unor necunoscuți care le promit că îi ajută să rezolve problema.

Domnul Neculai şi-a dat seama însă că ceva nu este în regulă cu cel care l-a sunat și a înregistrat convorbirea.

Oameni buni, Ascultați înregistrarea! Este reală și surprinde exact metoda folosită pentru înșelarea persoanelor de bună credință, în general vârstnici.
Lipsește din ea doar momentul în care falsul polițist cere bani pentru ”ajutorul” oferit. N-a mai apucat, pentru că Nea Neculae a intuit ce se întâmpla, și-a contactat fiul să se asigure că este în regulă și apoi l-a muștruluit zdravăn pe impostor.
Tehnica folosită cu Nea Neculae
1) Se dă drept comisar de poliție de la Rutieră din Brăila
2) Cere informații despre membrii familiei: ”Aveți pe cineva care a părăsit România? Pe cine anume? (fiul) În ce țară?” 
3) Încearcă să intre sub pielea victimei: ”Suferiți cu ceva? Sunteți bolnav? Se poate discuta cu dumneavoastră?”
4) Dă lovitura de grație: ”Ne-a sunat Ambasada română din Germania și ne-a comunicat în felul următor. Fiul dumneavoastră, din păcate, a lovit o fetiță de 12 ani, pe trecerea de pietoni. Fetița momentală este foarte gravă internată în spitalul de copii, iar fiul dumneavoastră este reținut la organele de poliție din Germania”. 
5) Odată victima debusolată, devine agresiv în exprimare, pentru amplificarea stării de panică: ”Vorbiți dom’le clar! Nu să taceți mut în telefon și eu să perd timp cu dumneavoastră.”
6) Simulează o discuție cu presupusul avocat al fiului pentru a transmite, subliminal, mesajul că tatăl nu va putea lua legătură cu fiul: ”Nu mai vă aflați la secția de poliție, da? Dânsul o să fie reținut…”
Dacă Nea Neculae nu s-ar fi prins, impostorul urma să îi ceară bani pentru ”salvarea” fiului său de pușcărie” este postarea Politiei Române pe pagina de facebook.

Anul trecut, din cele 17 mii de înșelăciuni, aproape 2.000 au fost făcute după metoda Accidentul. Deși oamenii știu că pot fi păcăliți în acest fel, atunci când sună telefonul și află că cineva drag are nevoie de ajutor uită de toate avertismentele.

Potrivit polițiștilor, primul lucru care trebuie făcut atunci când suntem anunțați că o persoană apropiată a fost implicată într-un accident și are nevoie de bani este să sunăm imediat la persoana respectivă și să anunțăm apoi autoritățile.

Articolul precedentDacia Unirea Brăila învinsă cu 1-3 de Viitorul Ianca
Articolul următorMai mult decât portrete, expoziție de pictură, sculptură și ex-libris