Daniel Nichitelea, în vârstă de 30 ani, a reuşit performanţa de a scoate pentru a treia oară Crucea sfinţită aruncată în apele Dunării, potrivit tradiţiei de Bobotează, de Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.

Daniel Nichitelea a fost mai rapid cu o fracțiune de secundă decât un alt temerar care s-a aruncat în Dunăre pentru a prinde Crucea aruncată de ÎPS Casian.

Nichitelea, care a mai reușit această performanță și în anul 2018, lucrează în construcţii şi a spus, după ce a primit binecuvântarea din partea Arhiepiscopul Dunării de Jos Casian Crăciun, că va păstra Crucea sfinţită, cu credinţa că îi va aduce „sănătate şi noroc”. Pe lângă Cruce el a primit și o sumă de bani din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos și a Primăriei Brăila, care le-a oferit tuturor celor cinci temerari câte un pachet cu produse alimentare.

Marea sărbătoare a Botezului Domnului a adus luni, pe malul brăilean al Dunării, unde temperatura a fost, la orele amiezii, de 3 grade Celsius, vântul fiind cel care a creat o senzație de frig pătrunzător, câteva mii de oameni care au asistat la Slujba de Sfinţire a Apei Celei Mari care a avut loc pe Esplanada de la Faleza Dunării din Brăila, şi au primit agheasmă.

De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului din Barieră s-a desfășurat slujba religioasă, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, ÎPS dr. Casian Crăciun împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, au pornit în procesiune pe Calea Călărașilor, către Faleza Dunării.

Anul acesta, cinci brăileni au intrat în cursa pentru recuperarea crucii de Bobotează, condiţiile pentru cei care s-au înscris în competiţie fiind ca aceştia să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecţiuni cardiace şi să prezinte rezultatul analizei EKG, eliberat de către medicul specialist.

Pentru a evita crearea de busculade, ordinea publică a fost asigurată de peste 100 de jandarmi şi poliţişti care au instalat garduri de protecţie pe Faleza Dunării, unde a avut loc slujba de sfinţire a apei, formând culoare de trecere pentru credincioşi.

Manifestările cu caracter religios dedicate Bobotezei au fost organizate de Primăria Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Protoieria şi Garnizoana Brăila, pentru credincioşi fiind pregătite 11.000 de litri de agheasmă.

Articolul precedentDouă noi focare de PPA în județul Brăila
Articolul următorStructura anului şcolar 2020-2021, în dezbatere publică