Un brăilean și-a agresat concubina din Constanța și a primit ordin de restricție
Un brăilean și-a agresat concubina din Constanța și a primit ordin de restricție

Miercuri, 16 ianuarie 2019, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Constanța, despre faptul că la domiciliul său are loc un conflict în familie.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, concubinul femeii în cauză, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brăila, ar fi proferat injurii și amenințări atât asupra femeii, cât și a copiiilor. Astfel, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale. Bărbatul în cauză fiind obligat prin acest ordin de protecție să păstreze o distanță minima de 150 de metri față de concubina sa și copiii acesteia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Precizăm că acest ordin de protecţie provizoriu, emis de către poliţişti, este avantajos în comparație cu ordinul emis de instanţă întrucât se emite pe loc şi îi creează victimei protecţie suplimentară, continuă, de la momentul în care a apelat la numărul unic de urgență 112 şi până în momentul în care acest ordin este emis de către instanţele de judecată. Documentul este valabil 5 zile, până când instanţa va emite un nou ordin. Odată încălcat ordinul de protecție, agresorul riscă închisoarea.

Articolul precedentPovești cu Zâna Măseluță pentru copii și părinți
Articolul următorBrăilean cercetat pentru furt calificat! Tânărul a sustras un telefon mobil dintr-un magazin și a fugit!