Curățenia de primăvară sau #TrashChallenge este o activitate demarată de o mână de tineri ambițioși, care nu acceptă să stea cu mâinile în sân și să ceară schimbarea din taste, pe Facebook. Ei au înțeles că schimbarea trebuie să plece de la noi, de la fiecare brăilean în parte.

Am mai facut o astfel de acțiune în zona platoului din port, pe malul Dunării. Inițial au fost mai multe persoane interesate, însă la final, în ziua în care ne-am întâlnit, nu au venit toți. Sper ca de această dată să fim mai mulți și poate așa vom reuși în doar două ore să schimbăm imaginea pe care o are faleza. Trebuie să înțelegem că schimbarea începe cu noi, începe cu fiecare în parte, iar acolo unde autoritățile nu se implică, noi încercăm să luăm măsuri, atât cât se poate și ne permite legea”, a declarat Iri Radu, unul din organizatorii evenimentului.

Curățenia de primăvară, de această dată, constă în degrevarea spațiului înclinat de pe faleza Dunării. Tinerii voluntari vor strange atât deșeurile din zonă, cât și resturile de vegetație uscată, care au acoperit aproape toată faleza.

De această dată ne-a atras atenția partea de faleză înclinată, care este sufocată de vegetație uscată. În curând totul va înverzi și nu va avea unde. Cele necesare, saci mănuși, au rămas de la evenimentul trecut și mai suplimentăm dacă va fi nevoie. Toate sunt achiziționate ne noi, sau le-am adus de acasă. Sperăm să ni se alăture tineri care își doresc să se implice și cu ajutorul lor să curățăm toată faleza.

În aceeași zi se vor strânge și donații pentru a putea ajuta cu câte o sacoșică, de produse alimentare, pentru masa de Paște, pe cei aflați la nevoie și din păcate nu sunt puțini în această situație.

Nu suntem împotriva administrației locale, ci încercăm să fim alături de ei, aducându-ne și noi contribuția la înfrumusețarea orașului. De aceea, pe această cale, cerem sprijinul SUPAGL, pentru a colecta sacii care se vor strânge”, a declarat Tătăruș Ionel, organizator al evenimentului.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, brăilenii interesați pot accesa pagina de facebook ”Iubesc Brăila”. #TrashChallenge se va desfășura sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 – 12.00.

Articolul precedentCine plătește procesele pierdute de Meluța Drăguț? Directorul APT aruncă banii pe procese împotriva consilierilor!
Articolul următorUn brăilean s-a ales cu dosar penal, după ce a refuzat să predea un telefon găsit!