Un nou Computer Tomograf pentru Spitalul 3! Președintele CJ promite investiții majore în 2019

 

Printre prioritățile președintelui Consiliului Județean, în 2019, se numără și achiziționarea unui nou Computer Tomograf, care să deservească pacienților din Pavililonul B – fostul Spital 3, din Brăila. Momentan nu se știe care va fi sursa de finanțare pentru acest obiectiv, ținând cont de faptul că învestițiile în sistemul sanitar vor acapara o mare parte a bugetului local în 2019.

La Corpul B al spitalului am demarat DALI-ul, să vedem la cât va ajunge această investiție, pentru că acolo vorbim de o clădire monument, trebui să găsim întâi soluțiile, iar apoi vom acoperi și partea materială, pentru a reabilita și acel corp, pe etape. Acel corp va deservi pacienților cronici, pe partea de oncologie. Ne-am gândit și ne-am propus ca în anul 2019 să facem demersurile legale pentru achiziționarea unui CT nou, astfel încât să nu mai plimbăm pacienții de la Corpul A la Corpul B(…)

În ceea ce privește partea de sănătate vor fi multe schimbări în ceea ce privește partea de funcționalitate a secțiilor. Vor fi schimbări în permanență, până când spitalul va reuși să se întrețină singur”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean a declarat că pentru anul 2019 nu va mai accepta niciun proiect de cofinanțare venit din partea UAT-urilor, sau chiar a Primăriei Municipiului Brăila. Iulian Chiriac intenționează să ducă la bun sfârșit proiectele începute deja, însă atenția se va îndrepta către sănătate și infrastructură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.