Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat ca este optimist în ceea ce privește proiectul de reabilitare a Casei Tineretului. Avantajul în acest caz fiind faptul că, la interior, se poate lucra și iarna.

Casa Tineretului a fost închisă, în iarna anului 2015, dupa ce inspectorii ISU au descoperit că imobilul are o instalaţie antiincendiu nefuncţională. După o serie de licitaţii eşuate, CJ Brăila a luat decizia de a rupe investiţia în două bucăţi: exterior şi interior.

Am luat avizul ISU, este o revizuire a tot ce înseamnă DALI, pentru că au apărut elemente noi. O sa intrăm în ședința viitoare cu noile sume, astfel încât, de la începutul lunii octombrie să putem să lansăm achiziția și să nu fie foarte multe contestații. Se poate lucra și iarna acolo, asta este bucuria mea, astfel încât, dacă va fi adjudecat în noiembrie, decembrie, se poate lucra la interior. Sperăm să nu mai apară elemente noi din partea ISU, cu coșuri de fum și așa mai departe. Din punctul meu de vedere o să facem o cetate, sau un bazin intern acolo, la ce se întâmplă. O să vedeți în ședința de consiliu ce sumă exorbitantă vom investi noi, în partea de siguranță. Mi se pare cam exagerat”, a declarat președintele Consiliului Județean.

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila au declarat ca avizul a fost dat, în condițiile în care, proiectul întrunește condițiile minime, pentru siguranță.

 

Articolul precedentPreședintele Iohannis îi invită pe români să participe la Ziua de Curățenie Națională
Articolul următorAccident din cauza vitezei excesive în comuna Măxineni