Sâmbătă dimineață, circa 500 de alergători au fost prezenți la diferitele secțiuni ale primei ediții a Semimaratonului organizat la Brăila. Startul la primele 3 curse a fost dat de campioana olimpică în proba de 200 metri spate, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și vicepreședintă a COSR.

Competiția “Semimaraton Brăila 2019” a fost organizată de Asociația Club Sportiv Elite Running, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila, cu sprijinul RO CLUB MARATON, Rotary Club Brăila, Asociația “Trebuie”, Asociația “SOS Autism” și a avut ca scop promovarea mișcării și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a mișcării și strangerea de fonduri pentru cauze caritabile locale.

Au fost cinci curse, pe 21 de categorii și s-au acordat în total 111 premii. Tăți participanții la cele 21 de curse au primit câte o medalie dedicată semimaratonului din partea organizatorilor. La semimaratonul de 21 de km, desfășurat pe un traseu de o lungime de 7 km, s-au acordat 24 de premii pentru locurile 1, 2 și 3, atât la feminin cât și la masculin, pentru următoarele categorii: open, 18-34 ani, 35-44 ani și peste 45 de ani. La crosul de 11 km s-au acordat tot 24 de premii, pentru aceleași categorii. Proba de semimaraton ștafetă de 3 alergători a avut trei categorii, feminin, masculin și mixt, iar pentru fiecare categorie s-au acordat premii pentru primele 3 ștafete care au trecut linia de sosire.

Cursa populară, intitulată și ”Brăilenii fac mișcare”, a avut trei categorii de premii, 15-17 ani, 18-34 ani și peste 35 de ani.

De la ora 12.00 s-au dat startul la cursele pentru copii, la care s-au acordat premii pentru primii 3 clasati de la următoarele categorii de vârstă: copii 6-8 ani (fete; băieți), copii 9-11 ani (fete; băieți) și copii 12-14 ani (fete; băieți).

Declarații Aurora Rizea, organizatorul evenimentului:

Articolul precedentDunărea Brăila a câștigat cu 26-25 meciul de la Măgura Cisnădie
Articolul următorIon Rotaru, președintele PSD Brăila: ”Avem o șansă reală să ne batem pentru a câștiga președinția!”