USR inițiază dezbaterea ”Votul electronic la distanță și cum poate fi implementat în România”
USR inițiază dezbaterea ”Votul electronic la distanță și cum poate fi implementat în România”

USR Brăila organizeză vineri, 22 februarie 2019, dezbaterea ”Votul electronic la distanță și cum poate fi implementat în România”, eveniment ce va avea loc la sediul USR Brăila din strada Mihai Eminescu nr. 12, bloc 16-18-20 parter.

Dezbaterea ”Votul electronic la distanță și cum poate fi implementat în România” se va desfășura între orele 17:00-19:00. La dezbatere vor lua parte și doi dintre inițiatorii proiectului, senatorul USR Florina Presada și expertul în vot electronic Sorin Pavel.

Partidul Uniunea Salvați România intenționează să aducă în dezbaterea publică o propunere legislativă ce are la bază o metodă alternativă de vot construită cu ajutorul tehnologiei informației computerizate.

În perioada imediat următoare USR va avea o serie de evenimente printre care se numără și această dezbatere pe subiectul administrării și securizării votului pe internet, dezbatere ce își propune să prezinte opiniile adunate de la experți internaționali din țări care au implementat deja votul electronic în legislația electorală, oficiali din structurile specializate ale aparatului guvernamental român, politicieni, jurnaliști și reprezentanți ai companiilor internaționale specializate în dezvoltarea sistemelor de securitate pentru votul electronic.

Articolul precedentAccident mortal pe DJ 212 între Spiru Haret și Berteștii de Jos
Articolul următorLipsa medicilor din UPU – principala problemă! În 2019, începe modernizarea secției!