Partidele politice sunt în plină campanie de strângere a semnăturilor pentru înscrierea în cursa pentru alegerile europarlamentare.

USR Brăila a ieșit sâmbătă între orele 10.00-12.00 au ieșit în Parcul Monument să strângă semnături de la simpatizanți. La acțiune a participat și deputatul USR de Iași Cosette Chichirău, dar și unul dintre candidații Alianței 2020 USR-PLUS la aceste alegeri, Vlad Gheorghe. Acesta este unul dintre primii membrii ai Uniunii Salvați Bucureștiul și apoi ai USR, iar la alegerile parlamentare din 2016 a candidat pentru această formațiune în județul Olt.

Acesta a explicat cum a ajuns în politică și de ce consideră că USR este singurul partid politic de opoziție. Acum va fi candidatul Alianței 2020 pe poziția a 9-a. Brăila nu va avea un candidat al acestei alianței, liderul USR Brăila, Cătălin Stancu, care figura pe poziția 25 pe listele USR, în urma constituirii alianței nu a mai prins loc pe liste.

Cosette Chichirău a spus că speră să obțină la aceste alegeri un scor de 20% din opțiunile electoratului, care le-ar putea asigura 7-8 reprezentanți ai Alianței USR-PLUS în viitorul parlament European.

La acțiunea din Parcul Monument în aproximativ două ore s-au strâns peste 100 de semnături, majoritatea de la persoane trecute de prima tinerețe, un lucru îmbucurător pentru membrii USR. La acțiunea de stângere de semnături din Parcul Monument au participat și membrii ai PLUS Brăila.

Președintele USR Brăila, Cătălin Stancu a precizat că sâmbăta viitoare este așteptat la Brăila și liderul formațiunii, Dan Barna.

Articolul precedentDacia Unirea Brăila învinsă la limită de liderul Ligii a 2-a
Articolul următorDeclarații Aurelian Roșca după victoria în fața Coronei Brașov