Deputatul liberal Vasile Varga a reacționat, după declarațiile lui Răzvan Cuc, în care ministrul Transporturilor a spus că vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervărilor făcute de studenţi.

 

Astfel, Cuc s-a făcut de rușine public pentru că că studenţii care beneficiază de bilete gratuite nu-şi pot rezerva documentele de călătorie fiind obligaţi să le ridice de la ghişeu.

Incapabil să-și asume managementul defectuos al CFR călători, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, iese din nou la rampă cu declarații halucinante și lipsite de realism. Aflat mai tot timpul în căutare de vinovați, nu de soluții, ministrul Cuc i-a luat în vizor de această dată pe studenți, din cauza cărora ar fi aglomerate trenurile.

În realitate, în spatele ipocriziei și lașității ministrului Răzvan Cuc se ascunde lipsa de măsuri concrete și de investiții necesare pentru modernizarea transportului de călători.  De altfel, situația dezastruoasă prin care trece CFR Călători a fost și principalul motiv al protestului salariaților, din 16 iulie 2019. Aceștia au reclamat un deficit de 500 de vagoane pentru transportul de persoane, aspect care pare să nu-l sensibilizeze pe ministrul Răzvan Cuc, preocupat să identifice vinovați în orice altă parte numai în ministerul pe care-l conduce, nu”, a declarat deputatul liberal Vasile Varga.

În data de 16 iulie, angajaţii CFR Călători au protestat în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de starea vagoanelor şi numărul insuficient al acestora. Protestul însă nu a avut niciun efect asupra ministrului Cuc.

În mandatul său, infrastructura de cale ferată se degradează continuu, CFR călători nu are suficiente vagoane, iar călătoria cu trenul a devenit o adevărată aventură, cu vagoane supra-aglomerate și întârzieri considerabile. În loc să-și asume această realitate și să-și ceară scuze de la călători, Răzvan Cuc preferă să arunce responsabilitatea în curtea studenților.

Dacă studenții sunt cei care vă încurcă, de ce nu vă dați demisia, domnule ministru Cuc?  De ce continuați ipocrizia? După ce PSD s-a lăudat cu acordarea de gratuitate studenților, la călătoriile cu trenul, acum descoperiți că din cauza lor trenurile sunt aglomerate. Oare nu cumva Guvernul a ajuns la fundul sacului, după cheltuielile nesăbuite, și acum vrea să retragă această facilitate? Declarațiile par să prefigureze o astfel de măsură. Lăsați în pace studenții, domnule Cuc, și faceți investițiile necesare! Sau, dacă nu, plecați acasă!”, i-a transmis deputatul Vasile Varga ministrului Transporturilor.

Articolul precedentInspecția Comercială, la datorie! Au fost soluționate sesizările, în teren!
Articolul următorDeputatul Antoneta Ioniță cere demisia ministrului sănătății