În primele trei luni și jumătate ale anului 2019, România înregistrează o majorare a prețului carburanților, de aproximativ 10%, peste media înregistrată în Uniunea Europeană, atrage atenția deputatul liberal, Vasile Varga.

Un plin de carburant costă cu circa 30 de lei mai mult decât la începutul lunii ianuarie, avertizează deputatul brăilean, ceea ce atrage scumpiri la produsele și serviciile de bază. Coroborat cu creșterea inflației, deprecierea cursului de schimb și majorarea Robor, avem o imagine a nivelului de trai din ce în ce mai scăzut, pentru majoritatea românilor. Acesta este unul din efectele Ordonanței  114”, a declarat Vasile Varga.

În opinia acestuia, guvernul dă dovadă de o ipocrizie maximă, mai ales atunci când prezintă doar date statistice referitoare la creșteri de pensii și salarii, fără să ia în seamă și majorările de prețuri la alimentele de bază, carburanți, gaze naturale și energie electric.

Cei câțiva lei aruncați la pensii, nu acoperă nici pe departe scumpirile înregistrate în ultimele luni. De fapt, puterea de cumpărare a scăzut, pe toate segmentele. Ipocrizia este maximă. Avem un guvern care dă cu o mână și ia cu două”, a mai explicat, indignat, deputatul Vasile Varga.

Acesta atrage atenția și asupra faptului că actuala politica economică a guvernului este departe de a aduce bunăstare în buzunarele românilor, în special prin diminuarea investițiilor de stat, ceea ce va conduce la șomaj accentuat și o presiune mai mai mare pe bugetele locale și cel de stat. Deja, comunitățile locale sunt nevoite să caute fonduri suplimentare pentru renegocierea unor contracte publice de  investiții, ca urmare a majorării prețului la materiile prime, în condițiile în care, din acest an, le-au fost transferate și reponsabilități financiare privind asistența socială, fără să li se asigure și sursele de finanțare.

Deputatul Varga consideră că aceste situații ar fi putut fi evitate, dacă guvernul s-ar fi așezat la masa dialogului cu toți actorii din mediul economic și ar fi luat în seamă avertismentele specialiștilor, cu privire la măsurile greșite din economie.

Articolul precedentTudose, despre Tăriceanu: ”A dat 50.000 de dolari ca să fie primit într-o vizită… ca la BORDEL!”
Articolul următorDoi brăileni prinși în flagrant vânzând etnobotanice în Ploiești