Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Brăila
Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Brăila

Asociația Cultul Eroilor Filiala Brăila a demarat acțiunea „Veterani 100 plus” prin care își propun să-i sărbătorească de zilele lor de naştere pe toți veteranii din Al Doilea Război Mondial care anul acesta împlinesc 100 sau peste 100 de ani.

Anul acesta 5 veterani de război vor fi sărbătoriți, 4 împlinind anul acesta 100 de ani şi un altul 105 ani.

Mihalache Tutulan, unul dintre veteranii de război din județul Brăila, a împlinit pe 10 februarie 100 de ani, iar membrii asociației au ajuns la el, în comuna Galbenu din județul Brăila, cu multe surprize.

Prin această acțiune Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Brăila dorește să implice şi autoritățile locale şi societatea civilă în activități de sărbătorire a unor cetățeni brăileni care merită mai multă considetație din partea semenilor.

Duminică, 10 februarie, la ora 10, membrii Asociației Cultul Eroilor Filiala Brăila au dus familiei veteranului un tort aniversar, șampanie și un pachet cu diferite alimente. De asemenea, strănepoata veteranului de război, în vârstă de 3 ani, a primit un pachet cu dulciuri, jucării și haine. Mama fetiței, nepoata veteranului, a murit de cancer anul trecut.

Sper ca inițiativa noastră „Veterani 100 Plus” să aibă finalitate și să-i putem sărbători pe toți cei 5 veterani brăileni care vor face în acest an peste 100 de ani de viață”, a spus col. (rz.) dr. ing. Mihail Balaban Mihail, Cavaler al Ordinului „Bărbăție și Credință”, membru al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”.

La eveniment a fost prezent și primarul comunei Galbenu, Nicolae Ganea, care i-a oferit veteranului suma de 6000 de lei din partea Consiliului Local și Primăriei Galbenu și o diplomă aniversară.

Mihalache Tutulan este bunicul pe linie maternă al primarului comunei Victoria, Stăvărel Dorobanțu.

Articolul precedentTrei persoane rănite într-un accident pe DN 2B
Articolul următorViitori polițiști în practică la IPJ Brăila