Viceprimarul comunei Zăvoaia declarat de ANI în incompatibilitate
Viceprimarul comunei Zăvoaia declarat de ANI în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă în cazul a 14 foști și actuali aleși locali.

Printre aleșii locali declarați în incompatibilitate se află și viceprimarul comunei Zăvoaia, Ionel Mancă. Potrivit ANI viceprimarul PNL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 aprilie – 23 octombrie 2016.

”În perioada 27 aprilie 2016 – 23 octombrie 2018 Ionel Mancă a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant întreprindere familială, având ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, realizând venituri din activități agricole în valoare de 179.769 lei.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.se arată în comunicatul ANI.

Ionel Mancă a fost din 2008 consilier local PDL, iar în urma fuziunii din 2014 a devenit consilier PNL în comuna Zăvoaia.

Viceprimarul va contesta decizia în instanță.

sursa foto: facebook

Articolul precedentÎncă 15 autobuze noi cumpărate pentru Braicar
Articolul următorConsilierul PNL, Adrian Tabarac solicită demisia directorului de la SC APT SA Brăila