Victoria de la Slatina a salvat un întreg sezon competițional

HC Dunărea Brăila a reușit sâmbătă dimineața să obțină o victorie puțin sperată de mulți, pe terenul celor de la CSM Slatina, una dintre contracandidatele la evitarea barajului. Victoria este cu atât mai importantă pentru evitarea barajului, cu cât acum echipa brăileană a reușit să învingă la patru goluri diferență, după ce în tur pierduse la Brăila la două goluri.

După victoria cu 22-18 în fața echipei din Slatina, HC Dunărea Brăila s-a salvat în proporție de 99% de participarea la barajul pentru menținerea în Liga Națională. Partida de la Slatina a fost una cu multe răsturnări de situație, în care ambele echipe au fost la conducere pe tabela de marcaj.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu un final mai bun al fetelor pregătite de Aurelian Roșca. Slătinencele au avut o revenire spectaculoasă după pauză reușind 6 goluri consecutive, preluând astfel conducerea pe tabelă, scor 14-10, în minutul 38.

Dunărea Brăila a echilibrat jocul, iar în minutul 46 tabela arăta egal, scor 16-16. Handbalistele slătinene au mai marcat, în ultimul sfert de oră doar două goluri, iar Dunărea Brăila și-a adjudecat victoria, scor 18-22.

Diferența a fost făcută de portarul echipei Dunărea Brăila, Gabriela Dobre, care a parat mai multe aruncări din zona semicercului. Slătinencele nu au reușit să pună probleme de la linia de 9 metri, Dăscălete și Vădineanu fiind lipsite de soluții, iar Brăila a avut mai puține erori neforțate și mai multă luciditate pe final.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -8 goluri (5 de la 7 m), Elena Dache -4, Diana Axinte -3, Nicoleta Tudor -2, Diana Munteanu -2, Ana Maria Berescu -1, Natașa Krnic -1 și Carmina Manea -1.

Pentru CSM Slatina au marcat: Ostase -5 goluri, Cârligeanu -4, Chirgiu -2, Stoicănescu -2, Chitacu -2, Andrei -2 și Vădineanu -1.

Cu această victorie HC Dunărea a trecut pe locul 9, cu 26 de puncte, la egalitate cu CSM Slatina, dar având avantajul golaverajului din meciurile directe. Teoretic, echipa brăileană s-a salvat de la baraj, pentru că e greu de crezut că echipa din Slatina va putea obține măcar un punct în duel cu SCM Rm. Vâlcea, dar și asta doar în cazul în care Brăila ar pierde ultimele două meciuri, acasă cu Bistrița și în deplasare la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.