HC Dunărea Brăila a reușit să câștige primul meci din Liga Florilor, sezonul 2021-2022, obținând o victorie cu 22-18 (9-11) în meciul cu HC Zalău. Echipa lui Morten Soubak a început prost meciul, fiind condusă până la jumătatea reprizei a doua, când au trecut prima dată în avantaj. În primele 14 minute ale meciului echipa din Brăila marcase doar de două ori în poarta Paulei Vișan. În repriza a doua apărarea mai bine organizată, dar și căderea fizică a jucătoarelor lui Tadici, care au avut trei meciuri în patru zile, a făcut ca Brăila să revină și să câștige la 4 goluri diferență, după ce la finalul reprizei întâi oaspetele au avut trei goluri avantaj.

Zalăul a început bine meciul de la Brăila și în minutul 6 scorul era 0-2. Brăila a înscris primul gol în minutul 7, prin Rodrigues, iar în minutul 9 scorul era 1-4! Antrenorul Dunării Brăila a cerut time-out, după care Rodrigues a marcat pentru 2-4, dar în minutul 11, după două goluri marcate de Dindiligan, Zalăul avea patru goluri avans, scor 2-6! Brăila a schimbat portarul și în minutul 19 s-a apropiat la un gol, scor 5-6, după ce Șerban a parat o aruncare de la 7 metri executată de Dindiligan.

În minutul 26 Da Rocha a marcat pentru 8-8, dar în trei minuteoaspetele au marcat de trei ori consecutiv și s-au distanțat la 3 goluri. În ultima secundă a meciului, Aneta udriștioiu a marcat ultimul gol al primei reprize, dintr-o aruncare de la 7 metri, și scorul la pauză a fost 9-11.

Larisa De Araujo a marcat primul gol din repriza a doua în minutul 33, după care Toth a înscris din aruncare de la 7 metri, moment în care președintele CJ Brăila a părăsit sala supărate pe evoluția din teren a jucătoarelor de la HC Dunărea.

Brăila a reușit să egaleze la 12  în minutul 40, iar în minutul 45 a trecut prima dată la conducere, scor 14-13, după un gol marcat de da Rocha. Rodrigues a dus apoi Brăila la două goluri avantaj, iart în minutul 50 Tamires a marcat pentru 17-14. În minutul 53 Da Rocha a dus Brăila pentru prima dată la 4 goluri avans, scor 19-15, iar până la final diferența s-a menținut la 3-4 goluri în favoarea Dunării Brăila. Sirena de la final a consființit scorul final, 22-18 pentru HC Dunărea Brăila, după un meci foarte slab în prima parte a meciului, când într-un sfert de oră de joc a marcat doar de trei ori!

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Rodrigues -5 goluri, Da Rocha -4, Udriștioiu -4, Araujo -3, Tamires -2, Quintino -2, Kanaval -1, Sazdovska -1. În poartă Elena Șerban a avut 10 intervenții reușite, iar Mayssa Pessoa o intervenție. Au mai jucat: Coteț, Kurtovic, Jacobsen, Da Silva.

Pentru HC Zalău au marcat: Dindiligan -4 goluri, Toth -4, Jlezi -3, Vrabie -2, Vartic -1, Lazic -1, Bujor -1, Bălăceanu -1, Popescu -1. În poarta Zalăului, Paula Vișan Teodorescu a avut 10 intervenții reușite.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila