Chiar dacă a utilizat mai multe jucătoare de la echipa a doua, HC Dunărea s-a impus cu 32-24 (15-13) în fața celor de la Activ Prahova, echipă aflată pe ultimul loc în clasamentul Ligii Florilor. Neven Hrupec a odihnit în acest meci mai multe titulare pentru a face față ritmului de 4 jocuri în șase zile. 

Brăila a marcat primele două goluri din meciul jucat astăzi în sala LPS din Bistrița, dar după ce Tiron a ratat o aruncare de la 7 metri, Activ Prahova a egalat la doi. Meciul s-a menținut echilibrat și cele două echipe au mai fost la egalitate de 4 ori, ultima dată la 10-10. Brăila a marcat de trei ori la rând și s-a distanțat prima dată la 3 goluri, 13-10. În minutul 39 diferența era de doar un gol în favoarea echipei din Brăila, dar ultimul gol al primei reprize a fost marcat de Kanaval.

Repriza a doua a început cu două goluri ale celor de la HC Dunărea, marcate de Coteț și Epureanu. În minutul 38 Epureanu a marcat pentru 20-15, dar fetele de la Activ au înscris de trei ori la rând și s-au apropiat iar la două goluri, scor 20-18. În minutul 43 Ștefania Epureanu a marcat pentru 23-18 și a refăcut diferența de 5 goluri, iar Kanaval a mărit diferența la 6 goluri, scor 24-18. Ichim a înscris apoi pentru 25-18. Mirabela Coteț a dus Brăila prima dată la 8 goluri avantaj, scor 28-20 și tot ea a marcat pentru cea mai amre diferență din acest meci, 31-22 în minutul 59. După eliminarea de două minute primită de Kanaval, Activ a marcat prin Șerban, pentru ca zamfirescu să facă 32-23. Ultimul gol al meciului a fost marcat de prahovence, prin Beșleagă, care a stabilit rezultatul final de 32-24 pentru HC Dunărea. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Mădălina Zamfirescu -6 goluri, Ștefania Epureanu -6, Mirabela Coteț -5, Elena dache -4, Maryia Kamaval -4, Amalia Terciu -3, Bianca Tiron -2, Iasmina Ichim -2. Au mai jucat. Tamires Morena și Ljubica Nenezic. 

După prima etapă din retur HC Dunărea ocupă locul 6, cu 25 de puncte, iar mâine, de la ora 13.15 va juca, în Sala Polivalentă din Bistrița, cu CSM Galați. 

 

Sursa: Realitatea de Braila