Dunărea Brăila a câștigat și returul cu Viborg din turul III preliminar în Liga Europeană, eliminând una din cele mai titrate echipe din Europa. Brăilencele au învins și în meciul retur, scor 32-28 (17-14), și au demonstrat încă o dată că pe teren nu joacă palmaresul internațional al unei echipe și a ajuns pentru prima dată de la schimbarea sistemului în grupele EHF Liga Europa. Astfel, România va avea două echipe în grupele nou-înființatei Ligi Europene, Dunărea Brăila și Minaur Baia Mare, echipa maramureșeană fiind calificată direct în această fază.

Meciul retur nu a început în cele mai bune auspicii pentru elevele lui Hrupec, iar minutul 4 Viborg conducea cu 4-0. Antrenorul brăilencelor a cerut time-out, iar portărița Elena Șerban și-a intrat în mână, și Dunărea a marcat primul gol în minutul 5, prin Mădălina Zamfirescu. În minutul 12 Sazdovska a egalat la 5, după care danezele au mai condus o singură dată, 5-6. În minutul 15 Nicoleta Safta a adus Brăila pentru prima dată în avantaj, scor 7-6, după care Udriștioiu și Safta de două ori au mărit diferența la 4 goluri, scor 10-6 în minutul 20. În minutul 25 Elena Dache a marcat pentru 13-8 în minutul 25, ducând diferența la 5 goluri. Până la pauză Viborg a reușit să reducă diferența la 3 goluri, scor 17-14. 

În repriza a doua danezele au marcat primul gol în minutul 33, reducând handicapul la doar două goluri. Treptat Dunărea a mărit din nou avansul al cinci goluri, 23-18 în minutul 44. În minutul 55 Kanaval a fost trimisă în tribune pentru o împingere în aer a unei jucătoare de la Viborg, însă atitudinea pozitivă a jucătoarelor pregătite de Hrupec nu a scăzut și în minutul 58 diferența s-a mărit la 6 foluri, scor 31-25, după două goluri la rând marcate de Aneta Udriștioiu. Dunărea a intrat în ultimul minut de joc cu 6 goluri avans, scor 32-26, iar echipa pregătită de reputatul Jakob Vestergaard a reușit doar să reducă handicapul la 4 goluri, scor final 32-28 (17-14) pentru echipa din Brăila.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Europene va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 12, la Viena.

Viborg: Kristensen –16 intervenții reușite, Stromberg -8 goluri marcate, Jorgensen 6, Stokholm 3, M. Hansen 2, Frandsen 2, Lund 2, Hogdahl 2, Haugsted 2, S. Hansen 1. Au mai jucat: Ostlund, A. Hansen. Antrenor: Jakob Vestergaard.

HC Dunărea Brăila: Elena Șerban –11 intervenții, Aneta Udriștoiu -8 goluri (3 de la 7 m), Nicoleta Safta -7, Bianca Tiron -6, Mădălina Zamfirescu -3, Elena Dache -3, Jovana Sazdovka -2, Morena Tamires -2, Maria Kanaval -1. Au mai jucat: Gabriella Bucur, Cătălina Preda, Bojana Milic, Marina Dmitrovic, Alina Czeczi. Antrenor: Neven Hrupec.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila