Echipa de handbal junioare 1 a LPS Brăila a obținut calificarea la turneul final după o victorie categorică în meciul cu CSH Art Galați, din ultima etapă în grupa valoare 1. Meciul cu echipa din Galați a fost dominat clar de fetele lui Cristian Preda, care s-au impus cu scorul de 29-13 (17-5) și le-a asigurat calificarea la turneul final la care vor participa cele mai bune 8 echipe din țară.

Diana Gașpar a deschis scorul în primul minut, după care a urmat o perioadă în care portarii celor două echipe au avut intervenții reușite și următorul gol a fost marcat în minutul 5, de Mirabela Coteț, din aruncare de la 7 metri. Gălățencele au marcat primul gol abia în minutul 7, pentru ca în minutul 11 LPS Brăila săse distanțeze la 5 goluri, scor 6-1.

În minutul 18 scorul era 9-4 pentru echipa brăileană, care în următoarele 9 minute a marcat de 5 ori fără să primească gol și diferența s-a mărit la 10 goluri în minutul 26. La pauză LPS Brăila avea un avans neașteptat de mare, de 12 goluri, scor 17-5.

Cristian Preda a început și repriza a doua tot cu cea mai bună echipă și LPS Brăila și-a mărit avansul la 14 goluri în minutul 34. În minutul 40, după două goluri consecutive marcate de Andreea Sandu, avantajul brăilencelor s-a mărit la 16 goluri, scor 23-7!

Cea mai mare diferență de scor a fost de 17 goluri, înregistrată prima dată în minutul 55, când Anca Popescu, mezina echipei, a marcat pentru 27-10.

Rezultatul final a fost 29-13 (17-5) și LPS Brăila va merge la turneul final al campionatului național de junioare 1.

Pentru LPS Brăila au marcat: Adelina Iordache -6 goluri, Mirabela Coteț -4 (3 de la 7 m), Diana Gașpar -4, Ioana Conțu -4, Anca Popescu -3, Amalia Terciu -3, Andreea Sandu -3, Iulia Sava -2. În poartă Alexandra Perianu a avut 12 intervenții reușite, iar Daria Ene a avut 5 intervenții. A mai jucat: Andreea Sandu. Ana Cazan și Ioana Bălăceanu nu au intrat deloc pe teren în acest joc.

Pentru Art Galați au marcat: Ana Arsene -5 goluri, Amalia Sima -3, Ana Stan -2, Mirela Oprea -1, Raluca Macovei -1 și Andreea Șerban -1.

Celelalte echipe calificate la turneul final sunt: CSM București, Corona Brașov, CSS Rm. Vâlcea, CSM Tg. Mureș, CSS 2 Baia Mare, CSS Viitorul Cluj și CSS Tulcea sau CSS 2 București.