HC Dunărea Brăila a obținut o victorie importantă în meciul din etapa a XVI-a, în deplasare cu CSM Slatina. Fetele lui Hrupec s-au impus cu 28-25 după ce la pauză au fost conduse cu 16-13, iar în minutul 12 oltencele aveau 6 goluri avans.

Brăila a început slab meciul de la Slatina și după o dublă ratare a lui Dache, Slatina a deschis scorul de la 7 metri prin Popescu. Apoi, de la 3-2 în minutul 7, în minutul 9 gazdele s-au detașat la 5 goluri, scor 7-2. Constantinescu a redus din handicap, apoi Slatina a marcat de două ori la rând prin Popescu și Chitacu și în minutul 11 diferanța s-a mărit pentru prima dată la 6 goluri.

Cârligeanu a marcat pentru 10-4 și a fost ultima dată când gazdele au avut 6 goluri. Brăila a marcat apoi de trei ori la rând prin Tiron, Constantinescu și Tamires, dar după de Dmitrovic a ratat o aruncare de la 7 m, Popescu a majorat diferența la 5 goluri, scor 13-8 în minutul 20. Dunărea a înscris apoi de 4 ori legat și s-a apropiat la un singur gol în minutul 23, după un gol marcat de Krnic.

Brăila putea să egaleze la 13, dar Tamires a ratat singură pe semicerc cu portarul Stan. În loc de 13-13 a fost 14-12 după un gol de la 7 m marcat de Popescu. Udriștioiu a redus diferența la un gol, tot de la 7 metri, dar la pauză scorul a fost 16-13, stabilit după golurile marcate de Popescu și Cârligeanu.

După pauză Ostase a marcat primul gol, după care Brăila a înscris de 3 ori la rând și în minutul 37 s-a apropiat din nou la un singur gol de echipa gazdă. În minutul 40 Brăila a egalat la 18, după două goluri la rând marcate de Tiron, iar în minutul 50 a trecut pentru prima dată în acest meci la conducere, scor 21-22, tot după un gol marcat de Tiron.

Safta și Czeczi au dus Brăila la 3 goluri avantaj în minutul 51, scor 21-24, însă gazdele au egalatla 24 în minutul 55. Slatina a pierdut câteva atacuri și Brăila a marcat de două ori prin Czeczi, iar scorul final a fost stabilit de Udriștioiu de la 7 metri, gazdele ratând ultimul atac.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Bianca Tiron – 7 goluri, Aneta Udriștioiu -5, Alina Czeczi -4, Claudia Constantinescu -4, Morena Tamires -2, Nicoleta Safta -2, Marina Dmitrovic -2, Elena Dache -1, Natașa Krnic -1.

Pentru CSM Slatina au marcat: Popescu -8, Ostase -6, Cârligeanu -3, Chitacu -3, Andrei -2, Stoicănescu -2 și Vădineanu -1.

HC Dunărea a urcat pe locul 6, cu 24 de puncte, la egalitate cu HC Zalău, dar cu golaveraj mai bun și un meci mai puțin decât echipa lui Gheorghe Tadici. În etapa viitoare echipa brăileană va juca pe teren propriu cu Măgura Cisnădie.