Duminică după amiază, la Cairo, jucătoarea de tenis Andreea Georgia Crăciu a trecut de primul tur al calificărilor la turneul ITF dotat cu premii de 100.000 de dolari. Sportiva născută la Brăila a trecut în trei seturi de poloneza Paula Kania, 7-5/ 3-6/ 11-9.

Georgia a început slab primul set și a fost condusă cu 0-3, dar a revenit și a câștigat patru gheme la rând. Poloneza a condus apoi cu 5-4, dar brăileanca a întors din nou și s-a impus în primul set cu 7-5. După cele 3 gheme la rând din setul I, în setul al doilea Georgia Crăciun a mai adăugat două gheme și a condus cu 2-0, apoi cu 3-1. De data aceasta a fost rândul polonezei să întoarcă, câștigând 5 gheme la rând, iar Georgia a cedat setul doi cu 3-6.

În decisiv Georgia a condus chiar cu 6-3, dar a ratat trei mingii de meci și poloneza a trecut la conducere, scor 8-9, după o dublă greșeală a jucătoarei din Brăila. Sportiva în vârstă de 20 de ani din Brăila a avut forța să treacă peste această dublă și a câștigat următoarele trei mingii, reușind să închidă setul cu 11-9.

În turul doi al calificărilor, Georgia Crăciun o va întâlni pe franțuzoaica Alice Rame, care a trecut în primul tur de Sabra faride din Egipt cu 6-1/ 6-0. Dacă va trece de jucătoarea din Franța, Georgia Crăciun va intra pe tabloul principal al turneului ITF de la Cairo.

Articolul precedentCutremur de 3,3 grade pe scara Richter
Articolul următorAmicale pentru Dacia Unirea Brăila și CS Făurei