După ce consilierul liberal Alexandru Bucălău a transmis un comunicat de presă în care semnalează faptul că trei corpuri de clădire de la Spitalul Județean de Urgență Brăila nu au autorizație de securitate la incendiu, la finalul ședinței de îndată a Consiliului Județean desfășurată luni seara în sistem online, președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac l-a contrazis pe Bucălău și a precizat că acolo unde investițiile nu s-au finalizat ISU nu a putut da autorizație de securitate la incendiu. Chiriac a precizat că fiecare corp de clădire al spitalului are aviz de funcționare de la ISU.

”Secția ATI normală și secția ATI COVID au toate sistemele funcționale în ceea ce privește siguranța la stingerea incendiilor. Spitalul are și contract de mentenanță pe aceste sisteme. Toate corpurile de clădire, în afară de Corpul C, care are autorizație, au aviz de securitate la incendiu, dat de ISU Brăila. Toate investițiile pe care le-am făcut la spital sunt investiții care vor duce la un moment dat, după ce vor fi finalizate, la luarea autorizației de funcționare ISU, pentru toate corpurile de clădire ale Spitalului Județean.

Am o rugăminte, domnule consilier Bucălău, pentru că dumneavoastră sunteți semnatarul acelui comunicat de presă: Nu mai fiți arogant și dezinformați populația Brăilei. Eu înțeleg aroganța și motivul pentru a denatura anumite informații. Vă rog nu mai vorbiți prostii, nu mai scrieți prostii către presă că lumea vă crede și duceți realitatea în altă parte. Încercați să fiți brăilean și să țineți cu brăilenii, nu mai dezinformați! Aroganța și tupeul nu vă aduc voturi, domnule consilier Bucălău. Nu suntem în campanie electorală, suntem într-o campanie de a salva vieți, de a avea încredere în sistemul medical. Medicii au plecat tot din cauza unor colegi de-ai dumneavoastră, care vorbeau numai prostii în ședințele de Consiliu, domnule consilier. Aveți colegi medici. Vorbiți cu ei, informați-vă de la ei. Este domnul Pricop care poate confirma toate aceste lucruri.

N-ați înțeles nimic domnule consilier, vorbiți numai prostii și scrieți numai prostii. Vă asumați numai prostii! Întâi să se informeze. Este inuman! Vă faceți publicitate gratuită pe spatele oamenilor. Oamenii ăia sunt în prima linie, muncesc foarte mult”, a spus președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, consilierului liberal Alexandru Bucălău.

”Nu facem publicitate pe spatele nimănui. Dumneavoastră aveați atribuțiile pentru a obține documentele necesare pentru emiterea acelei autorizații. În atâțea ani de zile nu a fost emisă acea autorizație.  Asta este realitatea. În 2020 ați declarat că ați depus toate documentele ” a replicat Bucălău.

Liberalul i-a spus președintelui CJ că ocolește răspunsul și dă răspunsul pe lângă subiect și asta nu are nicio legătură cu faptul că Spitalul Județena nu are autorizație de securitate la incendiu.

Sursa: Realitatea de Braila