VIDEO: Fără apă, în pragul sărbătorilor! Peste 30 de familii sunt nevoite să cumpere apă, sau să se aprovizioneze de la datornici!

 

Se întâmplă în Brăila, pe Calea Galați, la blocul 17, unde CUP Dunărea a redus presiunea la apă din cauză că la scara 2 și 3 sunt 15 locatari care au înregistrat datorii. Reducerea presiunii însă nu asigură nici măcar minimul necesar pentru cei care locuiesc la etajele superioare. Acolo, apa nu curge deloc.

Întrebat care este soluția în acest caz, și dacă brăilenii vor avea apă de sărbători, primarul muncipiului, Marian Dragomir a declarat:

Președintele și administratorul au avut posibilitatea legală să dea în judecată proprietarii rău platnici pentru a nu se acumula datorii. De cele mai multe ori  președintele, pentru a nu se certa cu vecinii, nu face acest lucru. Administratorul angajat și plătit nu acționează datornici în instanță pentru că se ceartă cu ei și îl concediază. Și astfel ajung în situația unor datorii exorbitante”.

În acest caz, proprietarii se gândesc la varianta de a-l demite pe administrator și de a chema în instanță Asociația nr 77. Cu toate astea problema furnizării apei nu este rezolvată în timp util.

 

 

Este incredibil ce se întâmplă! Numai la noi vezi așa ceva, să plătești unei companii de stat un serviciu de care să nu beneficiezi. Problema este că societatea a oprit apa la scara 2 și la scara 3, iar la scara 1 nu sunt probleme. Fiecare dintre noi avem apometrele la limita proprietății. Dacă sunt rău platnici, socitatea trebuia să le oprească doar lor apa. Cu ce suntem noi vinovați, care suntem cinstiți și ne plătim, lună de lună, facturile. Dacă nu se va rezolva această problemă vom merge în instanță pentru că furnizorul nici măcar nu s-a angajat să monteze cișmele, așa cum prevede legea. Este incredibil să ai facturile la zi și să nu ai apă de sărbători”, a declarat un proprietar pe care situația l-a adus la disperare.

Proprietarii se plâng de faptul că au copii mici, au probleme de sănătate și au nevoie de apă. Aceștia nu înțeleg de ce li s-a oprit furnizarea în condițiile în care, până și o parte din rău platnici, au semnat angajamente de plată, care sunt respectate. Cu toate astea, se pare că o bună parte din încasări lipsesc.

Problema este mult mai complexă, doamna administrator nu poate justifica cu documente o sumă de aproximativ 40.000 de lei. De aceea s-a ajuns în situația de față”, ne-a declarat alt locatar, care se află în aceeași situație.

Majoritatea dintre cei care înregistrează datorii, în ciuda faptului că au reușit să vina cu plata la zi, trebuie să plătească penalități de zeci de mii de lei.

Locatarii de la etajele superioare, unde apa nu ajunge deloc, au reclamat faptul că au ajuns în situația de a se alimenta cu apă de la datornicii care locuiesc la parter, în ciuda faptului că sunt cu plata facturilor la zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.