Contractul pentru execuţia investiţiei a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia). Durata de realizare este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.

În prezent documentația este urcată într-o aplicație care să permită apoi cererea de finanțare și ulerior aprobarea din partea UE.

După finalizarea circuitului documentelor necesare, într-o săptămână vor începe defrișările la cele două capete de pod de pe malurile tulcean și brăilean, astfel încât, conform promisiunilor ministrului Eugen Teodorovici, ordinul de începere a lucrărilor la pod să fie emis în luna decembrie.

 

 

Restul lucrărilor, care se demarează în momentul de față, vor fi plătite de la bugetul de stat și apoi vor fi decontate(…) Am vorbit cu colegii de la Tulcea, noi deja am terminat-o(n.r. descărcarea de sit) în Brăila, o termină și ei în câteva zile, deci este aproape finalizată, astfel încât tot acel culoar să poată fi liber pentru construirea acestui obiectiv. Prima etapă de construcție va fi efectiv podul peste Dunăre. Va urma cea de-a doua etapă, drumurile care se leagă de cele naționale, segmentul de drumuri”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Podul suspendat, care reprezintă circa 70% din valoarea întregii lucrări, are două deschideri laterale de 469 m și, respectiv, de 364 de metri. Podul suspendat va avea și două viaducte de acces de o parte și de alta, de circa 90 de metri fiecare, și va face legătura între orașul Brăila și Tulcea.

Articolul precedentCampanie colectare DEEE-uri
Articolul următorCutremur de 7,5! Pompierii se luptă mâine pentru salvarea victimelor!