Primăria Brăila a prezentat astăzi un aparat tomograf pentru arbori care a fost cumpărat pentru a identifica copacii de pe raza municipiului care sunt bolnavi sau putrezi și care ar putea fi tăiați. Investiția a costat 120.000 de lei și cu acest aparat au fost instruiți să lucreze un număr de 6 persoane de la Seroplant și de la Primăria Brăila.

Aparatul va fi folosit și atunci când cetățenii vor solicita tăierea unui arbore, dar și atunci când aceștia se împotrivesc la tăierea unui copac, care aparent este sănătos. 

Brăila este a patra primărie din țară care a achiziționat un astfel de aparat de scanare a stării de sănătate a unui copac. 

”Sunt situații în care unii cetățeni acuză Seroplantul că taie pomii și li se ia oxigenul, dar există și foarte multe alte situații, care în urma unor furtuni, pomi care sunt aparent sănătoși cad peste mașini și fac pagube. Acum, cu acest aparat putem să vedem la fiecare sesizare starea lui de sănătate. Cetățeanul care va solicita tăierea sau netăierea unui copac nu va plăti nimic pentru verificarea stării de sănătate a copacului în cauză” a spus primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentMotocicliștii trag un semnal de alarmă! Ride&Ride: Și noi suntem în trafic! Ca să primești respect, trebuie să oferi respect!
Articolul următorArticole vestimentare contrafăcute comercializate la o societate din orașul Ianca