Unul dintre cele mai mari proiecte investiţionale derulate cu fonduri europene din judeţul Brăila a fost finalizat anul trecut, după o serie de prelungiri ale termenului final de preluare a lucrării, procese cu constructorii și corecții.

Municipalitatea a pierdut procesul cu “Max Boegl”, reprezentantul firmelor constructoare și trebuie să le restituie peste 2 milioane lei pentru lucrări care ar fi fost efectuate la vremea respectivă, însă nu au fost plătite, plus penalităţi şi cheltuieli de judecată.

Lucrările de consolidare la canalul colector au început în 2014, când termenul de finalizare a contractului era deja depăşit. La acea dată, constructorii au constatat că în dreptul celor mai multe dintre intersecţiile existente, între Str. Tineretului şi Str. Theodor Aman, tunelul fusese întărit cu cintre, formate din armături din oţel beton, de care nu s-au ținut cont în proiectul inițial. A urmat apoi reabilitarea cintrelor si căptușirea canalului pe anumite porțiuni cu un material de plastic, impermeabil.

 

 

Viceprimar la acea dată, Alexandru Dănăila spune că tocmai reabilitarea canalului colector a fost obiectivul principal pentru care proiectul a primit finanțarea europeană.

În ciuda faptului că proiectul s-a finalizat, iar constructorul a garantat faptul că traficul de pe Dorobanți se va desfășura în condiții optime, nimeni nu știe dacă, în urma lucrărilor, canalul colector este funcțional.

Articolul precedentȘoferul, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest, este acum în spatele gratiilor!
Articolul următorUnitățile de învățământ beneficiază de atenția Poliției Locale