În cursul zilei de ieri, 19 februarie a.c. , la Instituția Prefectului-Județul Brăila a avut loc o videoconferință sub conducerea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela și a președintelui Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Laurențiu Alexandru Blaga, în cadrul căreia au fost abordate aspecte ce derivă din implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) în vederea înregistrării sistematice gratuite a proprietăților imobiliare în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, astfel încât, la sfârșitul anului 2023 această activitate să se încheie cu succes.

Alături de prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, la videoconferință au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean, ai oficiului teritorial al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și primarii a 18 unități administrativ-teritoriale din Brăila implicate în activitatea de cadastru sistematic, în această etapă.

Programul Național de Cadastru și Carte funciară este demarat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) în scopul înregistrării gratuite a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, lucrările de înregistrare sistematică inițiate de UAT-uri având ca obiect sectoare cadastrale din cadrul unităților administrativ-teritoriale ce cuprind imobile din extravilan.

În acest sens, unităţile administrativ-teritoriale din mediul rural, în care se vor desfăşura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor vor putea beneficia de două surse de finanțare, respectiv axa prioritară 11 a Programului Operațional Regional 2014-2020 și finanțare conform prevederilor OUG. 35/2016 .

Articolul precedentMinisterul Educației și Cercetării face precizări asupra tezelor de doctorat
Articolul următorRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.